• 030-6061322
  • [email]

Onze gasten geven ons
gemiddeld een
4.6/5.0op Google Reviews

Toplunch volgens de Telegraaf

22 december 2015

Zaterdag 28 november 2015

Bij het Nieuwegeinse restaurant De Wiers serveren ze een toplunch.. ©

Waar: Huis de Wiers, Wiersedreef 3, Nieuwegein.

Wat: Een lunch met vissoep (€7,50) en zuurdembrood met Black Angus tartaar, zoete pompoen en een gel van rode wijn (€9,00). Voor de tafelgenoot een salade met gamba’s, piccalilly en gemarineerde bloemkool (€10,50) en crème brulee met steranijs, stoofpeer, pure chocolade, kaneelijs en yoghurtkrokantjes (€8,50)

Smaak: Puur! De gerechten zijn niet overdreven zoet, zuur, gekruid of vet en daar worden we aangenaam door verrast. Hier wordt gewerkt met goede en verse ingrediënten, die na bereiding smaken zoals de natuur dat bedoeld heeft. In de vissoep geen grote stukken vis, maar een romige bouillon met zoetzure pompoen. De tartaar op het verse brood is dieprood, zonder enige verkleuring. Om de gamba’s zit een dun, knapperig korstje en in de salade geen overdreven lading dressing, maar her en der wat puntjes piccalilly en olie die de smaakpapillen prikkelen. Het dessert is een ware traktatie. Na de lunch zitten we vol, maar zonder opgeblazen gevoel of overheersende smaak in ons mond.

Bediening: De jongedame die ons hielp zag er netjes uit, was zeer rustig en kundig. Meerdere vragen wist ze direct te beantwoorden.

Wat verder ter tafel komt: Met twee tientjes red je het niet om hier te dineren. De lunch is daarom een goed alternatief. Hier eet je niet zomaar eventjes met een simpel broodje, hier word je verwend. Naast de smaak is er duidelijk oog voor de presentatie. We hebben het gevoel dat we culinair hebben gegeten, voor de prijzen van een eetcafé.

Beoordeling: