• 030-6061322
  • [email]

Onze gasten geven ons
gemiddeld een
4.6/5.0op Google Reviews

Klussen in en buiten bij Huis de Wiers en de opstart van ons traiteursmenu

16 april 2020

En dan ben je van het een-op-het-andere moment gesloten..
15 maart om 17:30 werd bekend gemaakt dat alle horeca gelegenheden een half uur later moesten sluiten, wij dus ook. Dat is een bijzonder moment en heeft even tijd nodig te landen.
De volgende dag zijn we druk geweest met alles opruimen, opbergen, reinigen en organiseren. De versproducten portioneren, verdelen etc.

Dan wordt het tijd na te denken over hoe de komende tijd invulling te geven. Een team vol enthousiasme staat te popelen om te helpen, achterover hangen is bij niemand echt gewenst!
Maar ja, je kan niet met iedereen aan de slag, besmettingsgevaar onderling en ook wordt de anderhalve meter maatregel aangekondigd. Daarnaast is er ook niet voldoende werk om iedereen bezig te houden.

Buiten is er echter veel ruimte om met een aantal toch de handen uit de mouwen te steken; het terras moet algvrij gemaakt, al het brandhout schoon en opnieuw droog gestapeld, appelboombak en de banken geschuurd en in de olie evenals alle tafelbladen.
Dan nog ons nieuwe project; de 4 seizoenen bloemen-kruiden-planten en grassentuin die we achter het betonterras willen maken! A la Piet Oudolf!
Het gehele bedieningsteam Guusje, Ron, Zoe, Anka, Rik en ik steken de handen uit de mouwen, lekker fysiek werk met resultaat! Zie de foto’s onderaan dit bericht.

Ook was er net een nieuw idee ontstaan voor onze wijncorner. Een extra klimaatkast besteld en een schitterende iepenhouten plank laten zagen bij Woodend in de Bilt.
Deze zijdezacht geschuurd en in de olie gezet. Zie de foto’s verderop voor het resultaat.

Ondertussen smeedden Arco&Co plannen voor het opstarten van traiteurs-menu’s waarbij we begonnen met onze chefs-special risotto a la Arco. Deze was voor iedereen gratis op te halen waarbij we als tegenprestatie vroegen om een cadeaubon naar keuze aan te schaffen.
Dit was ontzettend leuk te doen, er kwamen erg veel vaste gasten die we allemaal eventjes konden begroeten tijdens het afhalen. Wat was er veel animo, wat een eer!

Direct daarna begonnen we met een 3 gangenmenu dat afgehaald of bezorgd kan worden. Een grote puzzel voor het keukenteam: Matthijs, Robin, Eveline, Jurgen, Rick en natuurlijk Arco. Hoe serveer je dit? Waar verpakken we dit in? Hoe zorg je dat wij het werk doen en jullie thuis er niet meer teveel opwarm-werk aan hebben?
Er is zeer animo voor merken we! Vooral het weekend is druk!
Omdat alles opgehaald&bezorgd wordt tussen 16:00-18:00 switchen we naar kantoortijden, 08:00 beginnen en 18:00 klaar, heel bijzonder voor horeca begrippen:-)
Ook werken we in shifts zodat we niet met teveel in de keuken staan en elkaar zodoende aflossen.

Dan worden de gerechten opgehaald en wachten we in spanning af, wat vinden onze gasten ervan, is het lekker en valt het in de smaak? We kunnen dit nu niet even vragen aan tafel.
Hadden we niet over nagedacht die feedback te verkrijgen…
Maar gelukkig is ons mailadres bekend en wordt er op Facebook gepost! Zo ontzettend aardig en lief dat zoveel een bericht sturen of achterlaten, daar worden we warm van en het geeft ons de energie die wij nu goed kunnen gebruiken.

Ons menu is iedere woensdag tot en met zaterdag te bestellen en hier in te zien.

Ontzettend bedankt namens ons allemaal en ondanks dat wij nu lekker bezig zijn hopen we jullie allemaal snel weer te zien bij ons in het restaurant.

Groeten Sanne, Arco en het hele team.

Zie hieronder verschillende foto’s van de voortgang in de tuin, in volgorde van tijd:

En van onze nieuwe wijncorner: