Onze gasten geven ons
gemiddeld een4.6/5.0op Google Reviews
21 november 2017
Inmiddels kunnen we de risotto van chefkok/eigenaar Arco Prijn bijna een Signature Dish noemen. Een paar jaar geleden heeft Arco de risotto geïntroduceerd bij Huis de Wiers en sindsdien is de vraag naar dit heerlijke gerecht enorm gegroeid. De risotto staat nu vast op de lunch- en dinerkaart en wisselt qua ingrediënten elke maand.
Onze gasten komen inmiddels speciaal voor de risotto en de feedback is lovend! Reden genoeg om de man achter de risotto is wat vragen te stellen!
Zo bescheiden als Arco is heeft hij niet gelijk een gevat antwoord op de vraag waar hij zijn recept nou heeft geleerd. Na even nadenken is zijn antwoord: ‘deels bij de Hoefslag in Bosch&Duin waar ik vroeger heb gewerkt en deels heb ik het mijzelf aangeleerd. Ik heb vanuit een goede basis mijn eigen passie en smaak stukje bij beetje toegevoegd tot ik tevreden was over het resultaat.’
Ik hoor u denken: ‘bij welk resultaat was je dan tevreden?’ Arco grinnikt. ‘Als hij smeuïg en lopend is.’ Tja, een man van weinig woorden is onze chefkok.
Ik, en ik denk u ook, willen meer weten over dit overheerlijke gerecht. Dus doe ik nog een poging: ‘En waardoor wordt het dan smeuïg en lopend? En waarom serveer je elke risotto met een gepocheerd ei?’ Het grappige van Arco is toch wel dat het een echte kok is. Heel creatief in zijn hoofd en in de keuken. Maar hij vindt het moeilijk om die creativiteit te vertalen naar een tekstuele uitleg. Na even aandringen krijg ik dan toch een duidelijk antwoord: ‘Het ei zorgt ervoor dat het geheel smeuïg wordt maar ook voor een nog vollere en smaak van de risotto. Als laatste voeg ik altijd wat hollandaise toe. Dat zorgt weer voor frisheid waardoor het allemaal niet té zwaar wordt.’
Op de vraag of hij het soms niet lastig vindt om weer een nieuwe risotto te verzinnen schudt hij zijn hoofd: ‘je moet soms gewoon een beetje durven. Ik vind het juist leuk om iets te bedenken waar mensen nieuwsgierig naar zijn omdat het juist niet standaard is. En ik ga altijd met de seizoenen mee. Vandaar nu de zuurkoolrisotto. Dat is ook wel echt mijn eigen favoriet.’ Als ik vraag hoe hij deze dan maakt knipoogt hij: ‘dat is mijn geheim.’
En zo moeten we dus allemaal naar Huis de Wiers als we ‘dat geheim’ willen proeven. Zuurkool door risotto klinkt toch wel een beetje gek. Maar als ik het voorgeschoteld krijg inclusief een perfect gepocheerd ei, hollandaise en morille saus, ben ik ook om. Wat een smaak sensatie! Dit moet je echt proeven. Mooi dat hij nog op de kaart staat tot eind december!