• 030-6061322
  • [email]

Onze gasten geven ons
gemiddeld een
4.6/5.0op Google Reviews

Kaviaar op de kaart!

8 februari 2018

Een van Arco’s wensen was om met kaviaar te gaan werken. En hoe leuk is het dat dat kan met een bedrijf uit Nederland!

Anna Dutch kaviaar bevindt zich in Eindhoven. Anna Dutch heeft haar merk vernoemd naar Hare Majesteit Anna Paulowna – Koningin der Nederlanden. Anna, dochter van de Russische tsaar, was groot liefhebber van kaviaar en zorgde ervoor dat kaviaar in Nederland bekend werd. Deze kaviaar is uitsluitend afkomstig van de bijzondere Kaspische steur Osetra. De eigenaren van het bedrijf zijn afkomstig van landen rond de Kaspische zee. Van generatie op generatie wordt hun kennis doorgegeven.

Wij werken met de gold kaviaar. Deze kaviaar heeft een uitgesproken bijna nootachtige smaak en veel kenners beschouwen deze als de beste kaviaar.

Goed, tijd om Arco weer eens wat vragen te stellen. Want waarom wil hij eigenlijk graag met kaviaar werken? “Kaviaar is een begrip. Het staat voor luxe en smaak. En daarbij is het natuurlijk erg lekker.” Maar, vraag ik me dan af, is dat niet te luxe voor een restaurant als Huis de Wiers. Arco schudt zijn hoofd. “Ik vind van niet. Kaviaar is gewoon heel erg lekker. Natuurlijk is het wat prijziger. Maar de mensen die dit kiezen weten dat ook. En buiten dat, denk ik dat we een hele scherpe prijs hebben.” En hoe kom je dan bij een Nederlandse kwekerij? Arco lacht. “Ten eerste is er maar eentje in Nederland. Dat maakt het nog leuker. En ten tweede benaderde ze mij. Ik was natuurlijk snel verkocht.”

Op de kaart staat 10 gram Royal Dutch kaviaar geserveerd met blini en crème fraîche. “Klassiek en gewoon heel erg lekker”, reageert Arco daarop. “Het is heerlijk om een bakje samen leeg te lepelen.” Ook is er de optie om er een ‘supplement’ aan toe te voegen. Bestaande uit eidooier met schuim van gerookte aardappel of een eidooier met gelei van langoustine en een crème van avocado. Waarom nou precies die smaken? De chef haalt zijn schouders op.
“De supplementen zijn kleine mini gerechtjes. Echt om te proeven met een klein beetje kaviaar. Met een eidooier zit je altijd goed en daarnaast proef ik veel en probeer ik zelf dingen uit. Zo kom ik op nieuwe ideeën.”

Reserveren?

Zoals je nu weet hoef je je niet te haasten om deze heerlijke kaviaar te proeven bij je aperitief of als voor of tussengerecht. Het zal namelijk ook weer op de nieuwe kaart verschijnen. En geloof me: het is het absoluut waard. ( Als geluksvogel mocht ik ook proeven van Arco ) Je kunt het ook combineren in een menu. Kies dan voor het exclusieve chefs op de a la carte kaart ( Alleen per tafel te bestellen). Ben je romantisch aangelegd of vind je dat je als stel wel weer eens even tijd voor elkaar vrij mag maken? Reserveer dan voor Valentijn. 14, 16 & 17 februari serveren ze namelijk een luxe Valentijns menu inclusief kaviaar. Bekijk het menu hier en reserveer hier gelijk online of telefonisch ovv van ‘Valentijns menu’.