Onze gasten geven ons
gemiddeld een4.6/5.0op Google Reviews
14 november 2016
Om verschillende gerechten te voorzien van een extra smaaksensatie maar ook om een gerecht in balans te brengen kun je ingemaakte ingrediënten toevoegen. Verschillende groenten lenen zich hier prima voor.
Het zoetzure tomaatje is al jaren een klassieker in Huis de Wiers. Wat men vaak niet weet is dat deze ook nog gerookt worden!
Thuis proberen?
Ingemaakte (zoetzure) en gerookte trostomaatjes:
Tomaatjes ontvellen:
Snijd een klein kruisje in de tomaatjes en dompel ze 5 seconden onder in kokend water, laat ze in ijswater koud worden
Nu kun je ze ontvellen.
De ontvelde tomaatjes een kwartier goed koud laten worden in de vriezer.
Tomaatjes roken:
Zet een rookoven op het vuur en laat deze goed roken,
Zet de tomaatjes in de rookoven en haal deze van het vuur, laat de tomaatjes 10 minuten zo staan zodat ze de rooksmaak op kunnen nemen.
Tomaatjes marineren:
Nu leg je de tomaatjes in een zoetzuur bad, minimaal 2 uur laten marineren voor gebruik.
Receptuur zoetzuur, breng deze ingrediënten aan de kook en laat het vocht dan afkoelen voor de tomaten erin te marineren.
1/2 liter water
1/2 liter witte wijn azijn
1/2 kilo suiker
3 stuks steranijs
2 laurierblaadjes
1/2 bosje basilicum
Mespuntje zout
Eet smakelijk!